Тамақтандырудың сапалық мониторингі - "Школа-гимназия №1 имени Ш.Муртазы" Жуалы https://1-jualy.edu.kz/ ru Тамақтандырудың сапалық мониторингі - "Школа-гимназия №1 имени Ш.Муртазы" Жуалы DataLife Engine Брокераждық комиссия мүшелері асхананы зерделеу бойынша жұмыстар жүргізді. https://1-jualy.edu.kz/1740-brokerazhdy-komissija-msheler-ashanany-zerdeleu-bojynsha-zhmystar-zhrgzd.html https://1-jualy.edu.kz/1740-brokerazhdy-komissija-msheler-ashanany-zerdeleu-bojynsha-zhmystar-zhrgzd.html 12.04.2024 ж Брокераждық комиссия мүшелері асхананы зерделеу бойынша жұмыстар жүргізді.
Күн тәртібінде қаралған мәселелер. 1.Ас қоймалары, ас дайындау блогы және тұрмыстық бөлмелер тазалығы және құрал жабдықтар жай күйін қарау.
2.Ата - аналар шағымына сәйкес буфеттік өнімдер сапасы мен мөлшерін тексеру
3.Балалар тамақтануын қадағалау тамақ сапасы мен мөлшерін қарау.
Аталған мәселелер бойынша, брокераждық комиссия тобы асхана қоймаларын, ондағы тауарлар көршілестігін, тауарлардың жарамдық мерзімдерін тексерді.Одан кейін ата – аналар шағымына қарай, буфеттік өнімдердің сапасын, дәмін қарады.Үшінші мәселе бойынша, балалар тағамының граммдарын өлшеп, мәзір бойынша сәйкестігін және дәм, тұзын көрді.Ыдыстардың сапасын және сынық ыдыстардың болмауын тексеріп шықты.
Қаулы шығарылды:
1.Асхана көкөніс қоймасында өнімдер арнайы ауа өткізетін қорапшаларда сақталмаған, бөлме желдетілмеген, екінші қоймада, арнайы стеллаждар, контейнерлер бар, өнімдер орын орынымен тұр,бірақ пайдаланатын өнімдердің беті жабылмаған мысалға:ұн.
2. Буфеттік өнімдердің пісірілуі және дайындалуы таза,өнімдер балғын,алайда, буфетте өнімдер беті жабылмаған күйде тұр.
3. Балалар тамақтану бойынша,нысан ретінде тексерілген тағамның тұзы аз, салаттың тұзы көп және салатқа қосылатын дәмдеуіш қоспаның көп мөлщерде салынғаны анықталды.]]>
12.04.2024 ж Брокераждық комиссия мүшелері асхананы зерделеу бойынша жұмыстар жүргізді.
Күн тәртібінде қаралған мәселелер. 1.Ас қоймалары, ас дайындау блогы және тұрмыстық бөлмелер тазалығы және құрал жабдықтар жай күйін қарау.
2.Ата - аналар шағымына сәйкес буфеттік өнімдер сапасы мен мөлшерін тексеру
3.Балалар тамақтануын қадағалау тамақ сапасы мен мөлшерін қарау.
Аталған мәселелер бойынша, брокераждық комиссия тобы асхана қоймаларын, ондағы тауарлар көршілестігін, тауарлардың жарамдық мерзімдерін тексерді.Одан кейін ата – аналар шағымына қарай, буфеттік өнімдердің сапасын, дәмін қарады.Үшінші мәселе бойынша, балалар тағамының граммдарын өлшеп, мәзір бойынша сәйкестігін және дәм, тұзын көрді.Ыдыстардың сапасын және сынық ыдыстардың болмауын тексеріп шықты.
Қаулы шығарылды:
1.Асхана көкөніс қоймасында өнімдер арнайы ауа өткізетін қорапшаларда сақталмаған, бөлме желдетілмеген, екінші қоймада, арнайы стеллаждар, контейнерлер бар, өнімдер орын орынымен тұр,бірақ пайдаланатын өнімдердің беті жабылмаған мысалға:ұн.
2. Буфеттік өнімдердің пісірілуі және дайындалуы таза,өнімдер балғын,алайда, буфетте өнімдер беті жабылмаған күйде тұр.
3. Балалар тамақтану бойынша,нысан ретінде тексерілген тағамның тұзы аз, салаттың тұзы көп және салатқа қосылатын дәмдеуіш қоспаның көп мөлщерде салынғаны анықталды.]]>
admin Fri, 12 Apr 2024 09:15:53 +0600
Біз Батысбен біргеміз https://1-jualy.edu.kz/1722-bz-batysben-brgemz.html https://1-jualy.edu.kz/1722-bz-batysben-brgemz.html
Ауылымыздан Ақтөбе облысында орын алған, су тасқынының салдарынан болған жағдайға байланысты, ауыл халқынан гуманитарлық көмек жиналып жөнелтілді. Осындай үлкен айтулы сәттен мектебімізде қапы қалмай ұжым болып бірлесіп тазалық құралдарын әперіп ат салыстық. Жұмыла көтерген жүк жеңіл демекші, халқымыздың басына түскен қиындықты бірлесіп жеңейік.]]>

Ауылымыздан Ақтөбе облысында орын алған, су тасқынының салдарынан болған жағдайға байланысты, ауыл халқынан гуманитарлық көмек жиналып жөнелтілді. Осындай үлкен айтулы сәттен мектебімізде қапы қалмай ұжым болып бірлесіп тазалық құралдарын әперіп ат салыстық. Жұмыла көтерген жүк жеңіл демекші, халқымыздың басына түскен қиындықты бірлесіп жеңейік.]]>
admin Thu, 04 Apr 2024 10:06:27 +0600
Бракераждық комиссияның мектеп асханасын қыркүйек айына мониторинг жасап, тексеру хаттамасы https://1-jualy.edu.kz/1602-brakerazhdy-komissijany-mektep-ashanasyn-yrkjek-ajyna-monitoring-zhasap-tekseru-hattamasy.html https://1-jualy.edu.kz/1602-brakerazhdy-komissijany-mektep-ashanasyn-yrkjek-ajyna-monitoring-zhasap-tekseru-hattamasy.html ]]> ]]> admin Fri, 01 Sep 2023 17:36:02 +0600 Бракераждық комиссияның жаңа оқу жылына жаңа құрамы және мектеп асханасының жаңа оқу жылына дайындығын тексеру хаттамасы https://1-jualy.edu.kz/1601-brakerazhdy-komissijany-zhaa-ou-zhylyna-zhaa-ramy-zhne-mektep-ashanasyny-zhaa-ou-zhylyna-dajyndyyn-tekseru-hattamasy.html https://1-jualy.edu.kz/1601-brakerazhdy-komissijany-zhaa-ou-zhylyna-zhaa-ramy-zhne-mektep-ashanasyny-zhaa-ou-zhylyna-dajyndyyn-tekseru-hattamasy.html ]]> ]]> admin Fri, 01 Sep 2023 17:33:41 +0600 Бракераждық комиссияның 2023-2024 оқу жылына арналған жылдық жұмыс жоспары https://1-jualy.edu.kz/1600-brakerazhdy-komissijany-2023-2024-ou-zhylyna-arnalan-zhyldy-zhmys-zhospary.html https://1-jualy.edu.kz/1600-brakerazhdy-komissijany-2023-2024-ou-zhylyna-arnalan-zhyldy-zhmys-zhospary.html ]]> ]]> admin Fri, 01 Sep 2023 17:06:06 +0600 Жылдыққа жоспарланған мектептің ас мәзірі https://1-jualy.edu.kz/1620-zhyldya-zhosparlanan-mektept-as-mzr.html https://1-jualy.edu.kz/1620-zhyldya-zhosparlanan-mektept-as-mzr.html ]]> ]]> admin Fri, 01 Sep 2023 10:44:20 +0600 Ақпан айында тамақтанудың сапасына мониторинг 2021-2022 оқу жылы https://1-jualy.edu.kz/968-apan-ajynda-tamatanudy-sapasyna-monitoring-2021-2022-ou-zhyly.html https://1-jualy.edu.kz/968-apan-ajynda-tamatanudy-sapasyna-monitoring-2021-2022-ou-zhyly.html Ақпан  айында тамақтанудың сапасына мониторинг 

2021-2022 оқу жылы


       № 1 мектеп- гимназиясының бракераждық комиссиясы тамақтандыру сапасы бойынша тексеру жұмыстарын жүргізді.

Комиссия мүшелері: 

Абишева Э.А. – мектеп директоры, комиссия төрайымы

Мулдабаева Л.Ж. – мектеп медбикесі, комиссия мүшесі

Малибекова Н.Э. – қамқоршылық кеңесінің төрайымы, комиссия мүшесі

Жайшибекова Д.У. – ата –аналар комитетінің төрайымы, комиссия мүшесі

Мешелов Қ.О. – жеке кәсіпкер, комиссия мүшесі

Ақниет А.И– әлеуметтік педагог, комиссия мүшесі

Лесбек А.С – әлеуметтік педагог, комиссия мүшесі

Каналбаева Н.Ө. – әлеуметтік педагог, хатшы


          Тексеру барысында алынған басты сұрақтар: аз қамтылған оқушылардың «Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиенушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» 2015 жылғы 13 сәуірдегі №198 мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарты бойынша   құжаттарының жүргізілуі, ас мәзірінде ұсынылған тағамдардың сапасын тексеру жұмыстары.

2015 жылғы 13 сәуірдегі №198 мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарты бойынша  құжаттарының жүргізілуі. Мектепте ыстық тамақты ұйымдастыру жұмыстары «Білім туралы»  2007 жылғы   27 шілдедегі Қазақстан Республикасы Заңының 8- бабының  4-1 тармағына сәйкес бұйрығында, білім алушы балаларға тамақтандыруды ұйымдастыру қағидалардың жалпы ережелері мен міндеттері» бойынша және  «Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиенушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» 2015 жылғы 13 сәуірдегі №198 мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарты бойынша атқарылады. 

               2021 жылдың қантар айында бұйрық бойынша ыстық тамақпен қамтылған оқушылар биылғы 2021-2022 оқу жылының қыркүйек айының 2 күнінен   автаматты түрде тамақтануды жалғастырды.

               2022 жылдың қаңтар айынан қайта құжаттар жинақталып, қаңтар айының 5 – інші күнімен №02 бұйрық бойынша 212 бала ыстық тамақпен қамтамасыз етілді. 

               Ыстық тамакпен қамтылуға құқығы бар бірінші сыныпқа келген оқушылардан және басқа сынып оқушыларының ата – аналарынан мемлекеттік стандарт бойынша құжаттар қабылданды.                         Нәтижесінде, барлығы 1 сыныптан 33 оқушы, 2 сыныптан 31 оқушы, 3 сыныптан 37 оқушы, 4 сыныптан 25 оқушы, 5 сыныптан 28 оқушы, 6 сыныптан 14 оқушы, 7 сыныптан  25 оқушы, 8 сыныптан 13 оқушы, 9 сыныптан 8 оқушы тамаққа құжат тапсырды.

 Әлеуметтік санаты бойынша тізімдегі балалар:

Жетім және ата-анасының қамқорлығынсыз қалған балалар арасынан -  5 оқушы;

Мүгедек балалар арасынан - 3 оқушы;

Ата-анасы мүгедек балалар арасынан – 12 оқушы;

Қамқорлық кеңесінің шешімі бойынша  - 1 оқушы;

Аз қамтылған толық емес отбасынан –  73 оқушы;

Аз қамтылған көпбалалы отбасынан – 83 оқушы;

Аз қамтылған (отбасында 1-3 балаға дейін) отбасынан – 35 оқушы;

Сыныптар бойынша жіктегенде тізімдегі балалар:

-  1 сыныптардан  - 33 оқушы;

-  2 - 4 сыныптардан – 89 оқушы;

 - 5 – 9 сынып арасынан  - 90  оқушы.

               Барлық  оқушылар екі ауысым кезінде, белгіленген кесте бойынша үзілісте тамақтанады. Бірінші ауысымда – 74 оқушы, екінші ауысымда –  138 оқушы тамақтанады.

Ас мәзірінде ұсынылған тағамдардың сапасын тексеру жұмыстары.

Асханада әлеуметтік педагогтар балалардың тамақтануын қадағалайды. Мектеп медбикелері ас мәзірі бойынша дайындалған тағамның сапасын және асхананың,  ас бөлменің тазалығын санитарлық талаптарға сай қадағалап, тексереді және күнделікті дайындалған тағамның бір порциясын тоңазытқышқа алып қояды. Ас мәзірінде ұсынылған тағам сапасы қанағаттанарлық. Азық түліктер сапасы  және қолдану мөлшері (гр.) нормаға сай. Азық түліктер сақтайтын қоймасының санитарлық талаптарға сай.

             Асхана бұрышында күнделікті ішетін ас мәзірі мен тамақтану кестесі және кезекшілік кестесі тұр. Тілектер мен ұсыныстар журналы өз уақытында толтырылып жүргізілуде. Ыстық тамақ ұйымдастыру жұмыстары бойынша барлық құжаттар уақытылы орындалып жинақталды




Күнделікті ішетін ас мәзірі мен тамақтану кестесі және кезекшілік кестесі


Тәулік сынамасы





]]>
Ақпан  айында тамақтанудың сапасына мониторинг 

2021-2022 оқу жылы


       № 1 мектеп- гимназиясының бракераждық комиссиясы тамақтандыру сапасы бойынша тексеру жұмыстарын жүргізді.

Комиссия мүшелері: 

Абишева Э.А. – мектеп директоры, комиссия төрайымы

Мулдабаева Л.Ж. – мектеп медбикесі, комиссия мүшесі

Малибекова Н.Э. – қамқоршылық кеңесінің төрайымы, комиссия мүшесі

Жайшибекова Д.У. – ата –аналар комитетінің төрайымы, комиссия мүшесі

Мешелов Қ.О. – жеке кәсіпкер, комиссия мүшесі

Ақниет А.И– әлеуметтік педагог, комиссия мүшесі

Лесбек А.С – әлеуметтік педагог, комиссия мүшесі

Каналбаева Н.Ө. – әлеуметтік педагог, хатшы


          Тексеру барысында алынған басты сұрақтар: аз қамтылған оқушылардың «Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиенушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» 2015 жылғы 13 сәуірдегі №198 мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарты бойынша   құжаттарының жүргізілуі, ас мәзірінде ұсынылған тағамдардың сапасын тексеру жұмыстары.

2015 жылғы 13 сәуірдегі №198 мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарты бойынша  құжаттарының жүргізілуі. Мектепте ыстық тамақты ұйымдастыру жұмыстары «Білім туралы»  2007 жылғы   27 шілдедегі Қазақстан Республикасы Заңының 8- бабының  4-1 тармағына сәйкес бұйрығында, білім алушы балаларға тамақтандыруды ұйымдастыру қағидалардың жалпы ережелері мен міндеттері» бойынша және  «Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиенушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» 2015 жылғы 13 сәуірдегі №198 мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарты бойынша атқарылады. 

               2021 жылдың қантар айында бұйрық бойынша ыстық тамақпен қамтылған оқушылар биылғы 2021-2022 оқу жылының қыркүйек айының 2 күнінен   автаматты түрде тамақтануды жалғастырды.

               2022 жылдың қаңтар айынан қайта құжаттар жинақталып, қаңтар айының 5 – інші күнімен №02 бұйрық бойынша 212 бала ыстық тамақпен қамтамасыз етілді. 

               Ыстық тамакпен қамтылуға құқығы бар бірінші сыныпқа келген оқушылардан және басқа сынып оқушыларының ата – аналарынан мемлекеттік стандарт бойынша құжаттар қабылданды.                         Нәтижесінде, барлығы 1 сыныптан 33 оқушы, 2 сыныптан 31 оқушы, 3 сыныптан 37 оқушы, 4 сыныптан 25 оқушы, 5 сыныптан 28 оқушы, 6 сыныптан 14 оқушы, 7 сыныптан  25 оқушы, 8 сыныптан 13 оқушы, 9 сыныптан 8 оқушы тамаққа құжат тапсырды.

 Әлеуметтік санаты бойынша тізімдегі балалар:

Жетім және ата-анасының қамқорлығынсыз қалған балалар арасынан -  5 оқушы;

Мүгедек балалар арасынан - 3 оқушы;

Ата-анасы мүгедек балалар арасынан – 12 оқушы;

Қамқорлық кеңесінің шешімі бойынша  - 1 оқушы;

Аз қамтылған толық емес отбасынан –  73 оқушы;

Аз қамтылған көпбалалы отбасынан – 83 оқушы;

Аз қамтылған (отбасында 1-3 балаға дейін) отбасынан – 35 оқушы;

Сыныптар бойынша жіктегенде тізімдегі балалар:

-  1 сыныптардан  - 33 оқушы;

-  2 - 4 сыныптардан – 89 оқушы;

 - 5 – 9 сынып арасынан  - 90  оқушы.

               Барлық  оқушылар екі ауысым кезінде, белгіленген кесте бойынша үзілісте тамақтанады. Бірінші ауысымда – 74 оқушы, екінші ауысымда –  138 оқушы тамақтанады.

Ас мәзірінде ұсынылған тағамдардың сапасын тексеру жұмыстары.

Асханада әлеуметтік педагогтар балалардың тамақтануын қадағалайды. Мектеп медбикелері ас мәзірі бойынша дайындалған тағамның сапасын және асхананың,  ас бөлменің тазалығын санитарлық талаптарға сай қадағалап, тексереді және күнделікті дайындалған тағамның бір порциясын тоңазытқышқа алып қояды. Ас мәзірінде ұсынылған тағам сапасы қанағаттанарлық. Азық түліктер сапасы  және қолдану мөлшері (гр.) нормаға сай. Азық түліктер сақтайтын қоймасының санитарлық талаптарға сай.

             Асхана бұрышында күнделікті ішетін ас мәзірі мен тамақтану кестесі және кезекшілік кестесі тұр. Тілектер мен ұсыныстар журналы өз уақытында толтырылып жүргізілуде. Ыстық тамақ ұйымдастыру жұмыстары бойынша барлық құжаттар уақытылы орындалып жинақталды




Күнделікті ішетін ас мәзірі мен тамақтану кестесі және кезекшілік кестесі


Тәулік сынамасы





]]>
admin Mon, 14 Feb 2022 12:07:21 +0600
Желтоқсан айында тамақтанудың сапасына мониторинг 2021-2022 оқу жылы https://1-jualy.edu.kz/973-zheltosan-ajynda-tamatanudy-sapasyna-monitoring-2021-2022-ou-zhyly.html https://1-jualy.edu.kz/973-zheltosan-ajynda-tamatanudy-sapasyna-monitoring-2021-2022-ou-zhyly.html Желтоқсан  айында тамақтанудың сапасына мониторинг 

2021-2022 оқу жылы


       № 1 мектеп- гимназияның 2021 жылдың желтоқсан айында № 144 бұйрығын орындау мақсатында бракераждық комиссиясы тамақтандыру сапасы бойынша тексеру жұмыстарын жүргізді.

Комиссия мүшелері: 

Искакова З.Е. – ДОІЖО;

Мамедова Б.Х. – ДТІЖО;

Малибекова Н.Э. – қамқоршылық кеңесінің төрайымы;

Жайшибекова Д.У. – ата – аналар комитетінің төрайымы;

Мулдабаева Л.Ж. – мектеп медбикесі;

Каналбаева Н.Ө. – әлеуметтік педагог;

Ақниет А.И.– әлеуметтік педагог;

Лесбек А.С. – әлеуметтік педагог.

          Тексеру барысында алынған негізгі сұрақтар: Санитарлық талаптардың орындалуы, асхананың және ас әзірлейтін асхана бөлігінің жұмысы, азық – түліктердің сапасы, қоймада сақталуы.

Санитарлық талаптардың орындалуы. Асхананың ас әзірлейтін бөлігінде тамақтануды ұйымдастыруға барлық қажетті құрал жабдықтар бар. Тамақ пісіретін плиталар, еттурағыш, турайтын үстелдер, тоңазытқыштар,  азық-түлік және ыдыс- аяқ сақтайтын шкафтар мен сөрелер, ыдыс аяқ жуатын раковиналар, ыдысты кептіретин сөрелер,  және де қол жуатын раковиналар. Барлық аты аталған жабдықтар мен құрал саймандар нөмерленген, таза және өз орнында.

Азық – түліктердің сапасы, қоймада сақталуы. Азық – түліктердің сапасы қанағаттанарлық. Асхана қоймасында керекті жабдықтар мен сөрелер бар. Бірінші қоймада сөрелерде өз орындарында азық – түліктер тұр: макарон, қарақұмық, бұршақ, қапшықтармен қант, өсімдік майы, кашалар, тұз бен дәмдеуіштер тұр. Екінші қоймада: бір қап картоп, бір қап пияз, жарты қап сәбіз және капуста бар. 

   Тоңазытқышта сиыр еті, тауық еті, сары май және балқытылған ірімшік тұр. Пайдаланатын азық – түліктерге қажетті сертификаттары бар. Ас мәзірі бойынша күнделікті тағамдар әзірленеді: ыстық сорпалар,салаттар, екінші қою тағам түрлері, нан, шәй, компот, әр түрлі сусындар. Тағамның сапасын анықтау мақсатында екі аусымда да медбике дәмін көріп, рұқсатын береді. 




Азық – түлік сақтайтын қойма


Қорытынды:

   Мониторинг қорытындысы бойынша мектеп асханасының тамақтануды ұйымдастыру бойынша жұмыстар жүргізілуде:

  1. Асхананың және ас әзірлейтін асхана бөлігінің жұмысы белгіленген уақытысында жұмыс атқарады. Мектеп асханасы санитарлық-гигиеналық талаптарға сай.
  2. Азық – түліктердің сапасы қанағаттанарлық. Асхана қоймасында керекті жабдықтар мен сөрелер бар.
  3. Тағам сапасын анықтау мақсатында мектеп медбикесі мен әлеуметтік педагогтар тамақ сапасын анықтап,дәмін көріп отырады.



]]>
Желтоқсан  айында тамақтанудың сапасына мониторинг 

2021-2022 оқу жылы


       № 1 мектеп- гимназияның 2021 жылдың желтоқсан айында № 144 бұйрығын орындау мақсатында бракераждық комиссиясы тамақтандыру сапасы бойынша тексеру жұмыстарын жүргізді.

Комиссия мүшелері: 

Искакова З.Е. – ДОІЖО;

Мамедова Б.Х. – ДТІЖО;

Малибекова Н.Э. – қамқоршылық кеңесінің төрайымы;

Жайшибекова Д.У. – ата – аналар комитетінің төрайымы;

Мулдабаева Л.Ж. – мектеп медбикесі;

Каналбаева Н.Ө. – әлеуметтік педагог;

Ақниет А.И.– әлеуметтік педагог;

Лесбек А.С. – әлеуметтік педагог.

          Тексеру барысында алынған негізгі сұрақтар: Санитарлық талаптардың орындалуы, асхананың және ас әзірлейтін асхана бөлігінің жұмысы, азық – түліктердің сапасы, қоймада сақталуы.

Санитарлық талаптардың орындалуы. Асхананың ас әзірлейтін бөлігінде тамақтануды ұйымдастыруға барлық қажетті құрал жабдықтар бар. Тамақ пісіретін плиталар, еттурағыш, турайтын үстелдер, тоңазытқыштар,  азық-түлік және ыдыс- аяқ сақтайтын шкафтар мен сөрелер, ыдыс аяқ жуатын раковиналар, ыдысты кептіретин сөрелер,  және де қол жуатын раковиналар. Барлық аты аталған жабдықтар мен құрал саймандар нөмерленген, таза және өз орнында.

Азық – түліктердің сапасы, қоймада сақталуы. Азық – түліктердің сапасы қанағаттанарлық. Асхана қоймасында керекті жабдықтар мен сөрелер бар. Бірінші қоймада сөрелерде өз орындарында азық – түліктер тұр: макарон, қарақұмық, бұршақ, қапшықтармен қант, өсімдік майы, кашалар, тұз бен дәмдеуіштер тұр. Екінші қоймада: бір қап картоп, бір қап пияз, жарты қап сәбіз және капуста бар. 

   Тоңазытқышта сиыр еті, тауық еті, сары май және балқытылған ірімшік тұр. Пайдаланатын азық – түліктерге қажетті сертификаттары бар. Ас мәзірі бойынша күнделікті тағамдар әзірленеді: ыстық сорпалар,салаттар, екінші қою тағам түрлері, нан, шәй, компот, әр түрлі сусындар. Тағамның сапасын анықтау мақсатында екі аусымда да медбике дәмін көріп, рұқсатын береді. 




Азық – түлік сақтайтын қойма


Қорытынды:

   Мониторинг қорытындысы бойынша мектеп асханасының тамақтануды ұйымдастыру бойынша жұмыстар жүргізілуде:

  1. Асхананың және ас әзірлейтін асхана бөлігінің жұмысы белгіленген уақытысында жұмыс атқарады. Мектеп асханасы санитарлық-гигиеналық талаптарға сай.
  2. Азық – түліктердің сапасы қанағаттанарлық. Асхана қоймасында керекті жабдықтар мен сөрелер бар.
  3. Тағам сапасын анықтау мақсатында мектеп медбикесі мен әлеуметтік педагогтар тамақ сапасын анықтап,дәмін көріп отырады.



]]>
admin Fri, 10 Dec 2021 15:28:25 +0600
Қараша айында тамақтанудың сапасына мониторинг 2021-2022 оқу жылы https://1-jualy.edu.kz/975-arasha-ajynda-tamatanudy-sapasyna-monitoring-2021-2022-ou-zhyly.html https://1-jualy.edu.kz/975-arasha-ajynda-tamatanudy-sapasyna-monitoring-2021-2022-ou-zhyly.html Қараша  айында тамақтанудың сапасына мониторинг 

2021-2022 оқу жылы


       № 1 мектеп- гимназияның 2021 жылдың қараша айында № 144 бұйрығын орындау мақсатында бракераждық комиссиясы тамақтандыру сапасы бойынша тексеру жұмыстарын жүргізді.

Комиссия мүшелері: 

Искакова З.Е. – ДОІЖО;

Мамедова Б.Х. – ДТІЖО;

Малибекова Н.Э. – қамқоршылық кеңесінің төрайымы;

Жайшибекова Д.У. – ата – аналар комитетінің төрайымы;

Мулдабаева Л. – мектеп медбикесі;

Каналбаева Н.Ө. – әлеуметтік педагог;

Ақниет А.И. – әлеуметтік педагог;

Лесбек А.С. – әлеуметтік педагог.

          Тексеру барысында алынған негізгі сұрақтар: Санитарлық талаптардың орындалуы,  буфеттік тағамдардың сапасы, жеке кәсіпкердің жалға алып отырған асхананы жабдықтауы.

Санитарлық талаптардың орындалуы. Асхананың ас әзірлейтін бөлігінде тамақтануды ұйымдастыруға барлық қажетті құрал жабдықтар бар. Тамақ пісіретін плиталар, еттурағыш, турайтын үстелдер, тоңазытқыштар,  азық-түлік және ыдыс- аяқ сақтайтын шкафтар мен сөрелер, ыдыс аяқ жуатын раковиналар, ыдысты кептіретин сөрелер,  және де қол жуатын раковиналар. Барлық аты аталған жабдықтар мен құрал саймандар нөмерленген, таза және өз орнында.

          Аспазшылар арнайы ақ халат  және орамал тағып жұмыс жасайды. Қолдарын жылы сумен жуып турады. Дастархан уақытылы жайылады. Асханада әлеуметтік педагогтар балалардың тамақтануын қадағалайды. Мектеп медбикелері ас мәзірі бойынша дайындалған тағамның сапасын және асхананың,  ас бөлменің тазалығын санитарлық талаптарға сай қадағалап, тексереді және күнделікті дайындалған тағамның бір порциясын тоңазытқышқа алып қояды. Ас мәзірінде ұсынылған тағам сапасы қанағаттанарлық. Азық-түліктер сапасы  және қолдану мөлшері (гр.) нормаға сай. Азық - түліктер сақтайтын қоймасының санитарлық талаптарға сай.

Буфеттік тағамдардың сапасы.  Асханада буфеттік тағамдардың сапасын тексеру барысында анықталғаны: мектеп асханасында талапқа сай буфеттік тағамдар сатылады. Сатылымда: бәліштер (пироги без крема), тоқаштар (булочки с начинкой и без начинки), коржиктер, компот, шәй.. 


Мектеп асханасында тамақтану оқушылар санынын диаграммасы бір қалыпты

 


            Диаграммада көрсетілгендей, №1 мектеп-гимназияда буфеттік тамақтану 100% қамтылып отыр, мектептегі аз қамтылған оқушылар санына байланысты тегін ыстық тамақпен қамтылу пайызы мектептегі жалпы оқушылар санынан шығып есептеліп тұр.





]]>
Қараша  айында тамақтанудың сапасына мониторинг 

2021-2022 оқу жылы


       № 1 мектеп- гимназияның 2021 жылдың қараша айында № 144 бұйрығын орындау мақсатында бракераждық комиссиясы тамақтандыру сапасы бойынша тексеру жұмыстарын жүргізді.

Комиссия мүшелері: 

Искакова З.Е. – ДОІЖО;

Мамедова Б.Х. – ДТІЖО;

Малибекова Н.Э. – қамқоршылық кеңесінің төрайымы;

Жайшибекова Д.У. – ата – аналар комитетінің төрайымы;

Мулдабаева Л. – мектеп медбикесі;

Каналбаева Н.Ө. – әлеуметтік педагог;

Ақниет А.И. – әлеуметтік педагог;

Лесбек А.С. – әлеуметтік педагог.

          Тексеру барысында алынған негізгі сұрақтар: Санитарлық талаптардың орындалуы,  буфеттік тағамдардың сапасы, жеке кәсіпкердің жалға алып отырған асхананы жабдықтауы.

Санитарлық талаптардың орындалуы. Асхананың ас әзірлейтін бөлігінде тамақтануды ұйымдастыруға барлық қажетті құрал жабдықтар бар. Тамақ пісіретін плиталар, еттурағыш, турайтын үстелдер, тоңазытқыштар,  азық-түлік және ыдыс- аяқ сақтайтын шкафтар мен сөрелер, ыдыс аяқ жуатын раковиналар, ыдысты кептіретин сөрелер,  және де қол жуатын раковиналар. Барлық аты аталған жабдықтар мен құрал саймандар нөмерленген, таза және өз орнында.

          Аспазшылар арнайы ақ халат  және орамал тағып жұмыс жасайды. Қолдарын жылы сумен жуып турады. Дастархан уақытылы жайылады. Асханада әлеуметтік педагогтар балалардың тамақтануын қадағалайды. Мектеп медбикелері ас мәзірі бойынша дайындалған тағамның сапасын және асхананың,  ас бөлменің тазалығын санитарлық талаптарға сай қадағалап, тексереді және күнделікті дайындалған тағамның бір порциясын тоңазытқышқа алып қояды. Ас мәзірінде ұсынылған тағам сапасы қанағаттанарлық. Азық-түліктер сапасы  және қолдану мөлшері (гр.) нормаға сай. Азық - түліктер сақтайтын қоймасының санитарлық талаптарға сай.

Буфеттік тағамдардың сапасы.  Асханада буфеттік тағамдардың сапасын тексеру барысында анықталғаны: мектеп асханасында талапқа сай буфеттік тағамдар сатылады. Сатылымда: бәліштер (пироги без крема), тоқаштар (булочки с начинкой и без начинки), коржиктер, компот, шәй.. 


Мектеп асханасында тамақтану оқушылар санынын диаграммасы бір қалыпты

 


            Диаграммада көрсетілгендей, №1 мектеп-гимназияда буфеттік тамақтану 100% қамтылып отыр, мектептегі аз қамтылған оқушылар санына байланысты тегін ыстық тамақпен қамтылу пайызы мектептегі жалпы оқушылар санынан шығып есептеліп тұр.





]]>
admin Mon, 15 Nov 2021 15:39:18 +0600
Қазан айында тамақтанудың сапасына мониторинг 2021-2022 оқу жылы https://1-jualy.edu.kz/974-azan-ajynda-tamatanudy-sapasyna-monitoring-2021-2022-ou-zhyly.html https://1-jualy.edu.kz/974-azan-ajynda-tamatanudy-sapasyna-monitoring-2021-2022-ou-zhyly.html Қазан айында тамақтанудың сапасына мониторинг 

2021-2022 оқу жылы



       № 1 мектеп- гимназияның 2018 жылдың қазан айында шыққан № 144 бұйрығын орындау мақсатында бракераждық комиссиясы тамақтандыру сапасы бойынша тексеру жұмыстарын жүргізді.

Комиссия мүшелері: 

Абишева Э.А. – мектеп директоры;

Искакова З.Е. – ДОІЖО;

Байқұл А.Т. – ДТІЖО;

Малибекова Н.Э. – қамқоршылық кеңесінің төрайымы;

Мулдабаева Л. – мектеп медбикесі;

Каналбаева Н.Ө – әлеуметтік педагог;

Ақниет А.И– әлеуметтік педагог;


          Тексеру барысында алынған басты сұрақтар: аз қамтылған оқушылардың «Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиенушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» 2015 жылғы 13 сәуірдегі №198 мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарты бойынша   құжаттарының жүргізілуі, ас мәзірінде ұсынылған тағамдардың сапасын тексеру жұмыстары.

2015 жылғы 13 сәуірдегі №198 мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарты бойынша  құжаттарының жүргізілуі. Мектепте ыстық тамақты ұйымдастыру жұмыстары «Білім туралы»  2007 жылғы   27 шілдедегі Қазақстан Республикасы Заңының 8- бабының  4-1 тармағына сәйкес бұйрығында, білім алушы балаларға тамақтандыруды ұйымдастыру қағидалардың жалпы ережелері мен міндеттері» бойынша және  «Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиенушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» 2015 жылғы 13 сәуірдегі №198 мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарты бойынша атқарылады. 

               2021 жылдың қантар айында бұйрық бойынша ыстық тамақпен қамтылған оқушылар биылғы 2021-2022 оқу жылының қыркүйек айының 2 күнінен  автаматты түрде тамақтануды жалғастырды. 

               Ыстық тамакпен қамтылуға құқығы бар бірінші сыныпқа келген оқушылардан және басқа сынып оқушыларының ата – аналарынан мемлекеттік стандарт бойынша құжаттар тамыз айында қабылданды. Нәтижесінде барлығы 1 сыныптан 30 оқушы, 2 сыныптан 29 оқушы, 3 сыныптан 36 оқушы, 4 сыныптан 24 оқушы, 5 сыныптан 26 оқушы, 6 сыныптан 14 оқушы, 7 сыныптан  26 оқушы, 8 сыныптан 13 оқушы, 9 сыныптан 8 оқушы тамаққа құжат тапсырды.

               Сонымен автаматты түрде ішетін балалар тізіміне жаңадан қосылған балаларды қосып, кеткен балаларды есептей келе мектепте тегін   ыстық тамақпен 2021-2022 оқу жылында 206 оқушы  ыстық тамақпен қамтылды.

 Әлеуметтік санаты бойынша тізімдегі балалар:

Жетім және ата-анасының қамқорлығынсыз қалған балалар арасынан -  9 оқушы;

Мүгедек балалар арасынан - 3 оқушы;

Ата-анасы мүгедек балалар арасынан – 6 оқушы;

Қамқорлық кеңесінің шешімі бойынша  - 1 оқушы;

Аз қамтылған толық емес отбасынан – 31 оқушы;

Аз қамтылған көпбалалы отбасынан – 60 оқушы;

Аз қамтылған (отбасында 1-3 балаға дейін) отбасынан – 27 оқушы;

Сыныптар бойынша жіктегенде тізімдегі балалар:

-  1 сыныптардан  - 30 оқушы;

-  2 - 4 сыныптардан – 89 оқушы;

 - 5 – 9 сынып арасынан  - 87  оқушы.

              Барлық  оқушылар екі ауысым кезінде, белгіленген кесте бойынша үзілісте тамақтанады. Бірінші ауысымда – 71 оқушы, екінші ауысымда –  135 оқушы тамақтанады.

Ас мәзірінде ұсынылған тағамдардың сапасын тексеру жұмыстары.

Асханада әлеуметтік педагогтар балалардың тамақтануын қадағалайды. Мектеп медбикелері ас мәзірі бойынша дайындалған тағамның сапасын және асхананың,  ас бөлменің тазалығын санитарлық талаптарға сай қадағалап, тексереді және күнделікті дайындалған тағамның бір порциясын тоңазытқышқа алып қояды. Ас мәзірінде ұсынылған тағам сапасы қанағаттанарлық. Азық түліктер сапасы  және қолдану мөлшері (гр.) нормаға сай. Азық түліктер сақтайтын қоймасының санитарлық талаптарға сай.

             Асхана бұрышында күнделікті ішетін ас мәзірі мен тамақтану кестесі және кезекшілік кестесі тұр. Тілектер мен ұсыныстар журналы өз уақытында толтырылып жүргізілуде. Ыстық тамақ ұйымдастыру жұмыстары бойынша барлық құжаттар уақытылы орындалып жинақталды.


]]>
Қазан айында тамақтанудың сапасына мониторинг 

2021-2022 оқу жылы



       № 1 мектеп- гимназияның 2018 жылдың қазан айында шыққан № 144 бұйрығын орындау мақсатында бракераждық комиссиясы тамақтандыру сапасы бойынша тексеру жұмыстарын жүргізді.

Комиссия мүшелері: 

Абишева Э.А. – мектеп директоры;

Искакова З.Е. – ДОІЖО;

Байқұл А.Т. – ДТІЖО;

Малибекова Н.Э. – қамқоршылық кеңесінің төрайымы;

Мулдабаева Л. – мектеп медбикесі;

Каналбаева Н.Ө – әлеуметтік педагог;

Ақниет А.И– әлеуметтік педагог;


          Тексеру барысында алынған басты сұрақтар: аз қамтылған оқушылардың «Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиенушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» 2015 жылғы 13 сәуірдегі №198 мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарты бойынша   құжаттарының жүргізілуі, ас мәзірінде ұсынылған тағамдардың сапасын тексеру жұмыстары.

2015 жылғы 13 сәуірдегі №198 мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарты бойынша  құжаттарының жүргізілуі. Мектепте ыстық тамақты ұйымдастыру жұмыстары «Білім туралы»  2007 жылғы   27 шілдедегі Қазақстан Республикасы Заңының 8- бабының  4-1 тармағына сәйкес бұйрығында, білім алушы балаларға тамақтандыруды ұйымдастыру қағидалардың жалпы ережелері мен міндеттері» бойынша және  «Жалпы білім беретін мектептердегі білім алушылар мен тәрбиенушілердің жекелеген санаттарына тегін және жеңілдетілген тамақтандыруды ұсыну» 2015 жылғы 13 сәуірдегі №198 мемлекеттік көрсетілетін қызмет стандарты бойынша атқарылады. 

               2021 жылдың қантар айында бұйрық бойынша ыстық тамақпен қамтылған оқушылар биылғы 2021-2022 оқу жылының қыркүйек айының 2 күнінен  автаматты түрде тамақтануды жалғастырды. 

               Ыстық тамакпен қамтылуға құқығы бар бірінші сыныпқа келген оқушылардан және басқа сынып оқушыларының ата – аналарынан мемлекеттік стандарт бойынша құжаттар тамыз айында қабылданды. Нәтижесінде барлығы 1 сыныптан 30 оқушы, 2 сыныптан 29 оқушы, 3 сыныптан 36 оқушы, 4 сыныптан 24 оқушы, 5 сыныптан 26 оқушы, 6 сыныптан 14 оқушы, 7 сыныптан  26 оқушы, 8 сыныптан 13 оқушы, 9 сыныптан 8 оқушы тамаққа құжат тапсырды.

               Сонымен автаматты түрде ішетін балалар тізіміне жаңадан қосылған балаларды қосып, кеткен балаларды есептей келе мектепте тегін   ыстық тамақпен 2021-2022 оқу жылында 206 оқушы  ыстық тамақпен қамтылды.

 Әлеуметтік санаты бойынша тізімдегі балалар:

Жетім және ата-анасының қамқорлығынсыз қалған балалар арасынан -  9 оқушы;

Мүгедек балалар арасынан - 3 оқушы;

Ата-анасы мүгедек балалар арасынан – 6 оқушы;

Қамқорлық кеңесінің шешімі бойынша  - 1 оқушы;

Аз қамтылған толық емес отбасынан – 31 оқушы;

Аз қамтылған көпбалалы отбасынан – 60 оқушы;

Аз қамтылған (отбасында 1-3 балаға дейін) отбасынан – 27 оқушы;

Сыныптар бойынша жіктегенде тізімдегі балалар:

-  1 сыныптардан  - 30 оқушы;

-  2 - 4 сыныптардан – 89 оқушы;

 - 5 – 9 сынып арасынан  - 87  оқушы.

              Барлық  оқушылар екі ауысым кезінде, белгіленген кесте бойынша үзілісте тамақтанады. Бірінші ауысымда – 71 оқушы, екінші ауысымда –  135 оқушы тамақтанады.

Ас мәзірінде ұсынылған тағамдардың сапасын тексеру жұмыстары.

Асханада әлеуметтік педагогтар балалардың тамақтануын қадағалайды. Мектеп медбикелері ас мәзірі бойынша дайындалған тағамның сапасын және асхананың,  ас бөлменің тазалығын санитарлық талаптарға сай қадағалап, тексереді және күнделікті дайындалған тағамның бір порциясын тоңазытқышқа алып қояды. Ас мәзірінде ұсынылған тағам сапасы қанағаттанарлық. Азық түліктер сапасы  және қолдану мөлшері (гр.) нормаға сай. Азық түліктер сақтайтын қоймасының санитарлық талаптарға сай.

             Асхана бұрышында күнделікті ішетін ас мәзірі мен тамақтану кестесі және кезекшілік кестесі тұр. Тілектер мен ұсыныстар журналы өз уақытында толтырылып жүргізілуде. Ыстық тамақ ұйымдастыру жұмыстары бойынша барлық құжаттар уақытылы орындалып жинақталды.


]]>
admin Sat, 13 Nov 2021 15:35:37 +0600